Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ ζυμαρικά
- 50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι
- 30 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 10 γρ βούτυρο
- 1 φλιτζανάκι ξηρό κόκκινο κρασί
- μαύρη τρούφα
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
1. Σε μία κατσαρόλα βάλτε τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν στο ελαιόλαδο με ένα
κομματάκι τρούφα, προσπαθώντας να πετύχετε ένα ελαφρύ και ομοιόμορφο
ρόδισμα.
2. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το μείγμα να σωθεί για λίγα λεπτά.
3. Βράστε τις ταλιατέλες της σειράς σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε όταν
γίνουν al dente και προσθέστε τις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.
4. Σοτάρετε για λίγο τα ζυμαρικά με μερικές κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές
της σούπας νερό από το βράσιμο. Γαρνίρετε τα πιάτα με τις φέτες τρούφας.
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ ζυμαρικά
- 50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι
- 30 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 10 γρ βούτυρο
- 1 φλιτζανάκι ξηρό κόκκινο κρασί
- μαύρη τρούφα
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
1. Σε μία κατσαρόλα βάλτε τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν στο ελαιόλαδο με ένα
κομματάκι τρούφα, προσπαθώντας να πετύχετε ένα ελαφρύ και ομοιόμορφο
ρόδισμα.
2. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το μείγμα να σωθεί για λίγα λεπτά.
3. Βράστε τις ταλιατέλες της σειράς σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε όταν
γίνουν al dente και προσθέστε τις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.
4. Σοτάρετε για λίγο τα ζυμαρικά με μερικές κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές
της σούπας νερό από το βράσιμο. Γαρνίρετε τα πιάτα με τις φέτες τρούφας.