ΥΛΙΚΑ
- 250 gr ψιλοκομμένο πράσο, 450 gr πατάτες, 2 ½ κούπες (600 ml) φυτικό βούτυρο, 80 gr
- φρέσκια τρούφα,
- αλάτι, πιπέρι, 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, crème fraîche , ελαιόλαδο, λάδι τρούφας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίζουμε το πράσο σε ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τσιγαρίζουμε μαζί με το πράσο.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και το αλατοπίπερο μαζί με το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Περνάμε τη σούπα μας για να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες λαδιού τρούφας.
- Βάζουμε μια κουταλιά crème fraîche στο κάθε μπωλ και έπειτα σερβίρουμε τη ζεστή σούπα.